Takaisin kaikkiin tapahtumiin

From Shock to Awe – elokuvanäytös tampereella 11.4.2024

Mitä tehdä kun henkiset haavat ovat niin syviä, ettei mikään yleisesti käytetty hoitokeino tunnu auttavan? Tieteelliset tutkimukset ovat viime aikoina tarjonneet lisävahvistusta kokemuskertomuksille, joiden mukaan psykedeelit voivat auttaa itsepintaistenkin mielenterveysongelmien – esimerkiksi traumaperäisen stressihäiriön ja masennuksen – hoidossa, ja että ne voivat kenties laajemminkin tukea kukoistavaa elämää.

Yhden näkymän tähän aiheeseen tarjoaa dokumenttielokuva From Shock to Awe, jonka Psykedeelisen sivistyksen liitto ry esittää torstaina 11. huhtikuuta Kulttuurikeskus Kaistalla Tampereella. Sotatraumojen runtelemaa elämää kuvaava elokuva on kiireettömällä ponjennolla kulkeva katsaus sotaveteraanien ja heidän läheistensä perinpohjaisesti koettelevaan muutosmatkaan.

Rintamalta palanneiden päähenkilöiden kamppailu on täynnä ahdistusta, pelkoa, masennusta ja vihaa. Tasapainottelu perheen ja yhteiskunnan välillä on vaikeaa, ja vuoristoratamaisen tunne-elämän tasoittamiseksi määrätyt lääkkeet ovat viedä hengen. Kannabiksesta on jonkin verran apua, mutta syvemmän parantumisen kaipuu johtaa veteraanit kokeilemaan ayahuascaa, Amazonin alueella parantamisen ja hengellisten oivallusten toivossa käytettyä kasvikeitosta. 

Viikonloppu kitkerän juoman parissa palauttaa kammottavat sotamuistot tietoisuuden näyttämölle ja katalysoi syvällisiä oivalluksia. Paranemismatkalla riittää kuitenkin kuljettavaa, sillä seremonioiden annin integrointi arkeen on helpommin sanottu kuin tehty. 

Henkilökohtaisten tarinoiden lisäksi dokumentti nostaa esiin perustavanlaatuisia kysymyksiä sodasta, lääketeollisuudesta ja länsimaisista oikeusjärjestelmistä.

Kesto 84min. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys. Näytöksen jälkeen on varattu aikaa elokuvan teemoja käsittelevälle, fasilitoidulle keskustelulle.

Aikataulu:

17:30 Ovet auki
18:00 Elokuva
19.30 Keskustelua
20:30 Loppu

Näytös alkaa tasan klo 18:00, joten pyydämme jonotuksen välttämiseksi saapumaan paikalle hyvissä ajoin!

Liput verkkokaupastamme:

Ennakko 10 € (PSL:n jäsenmaksun 2024 maksaneille 8 €).
Ovi 12 € (tasaraha, kortti tai Mobilepay)

Tapahtumapaikkana toimii Kulttuurikeskus Kaista, Hatanpään Valtatie 34, E-rappu, 2. kerros. Tilaan on esteetön kulku (esteetöntä vessaa ei kuitenkaan valitettavasti ole saatavilla).

PSL:n kuluvan vuoden jäsenmaksun maksaneille lähetetään sähköpostitse alennuskoodi, jonka voi aktivoida kirjoittamalla se verkkokaupan ostoskorista löytyvään kenttään. Löydät jäsenmaksutuotteet verkkokauppamme etusivulta – kun olet maksanut jäsenmaksun, löydät alennuskoodin jäsenmaksukuitista.