Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Psykedeelinen matka – miten hallita hallitsematonta? Keskustelullinen työpaja 6.10.2021

Miltä näyttää harkittu ja onnistuneesti valmisteltu psykedeelikokemus, ja miten tällainen kokemus integroidaan? Millaisin tavoin suunniteltu ja spontaani matka eroavat toisistaan? Mikä on intention merkitys psykedeelejä käytettäessä, ja miten intentio liittyy psykedeelikokemusten integraatioon? Teemaan perehtyneen kriisityöntekijä Hannu Loimon ohjaama keskustelullinen työpaja tarjoaa mahdollisuuden astua näiden kysymysten äärelle keskiviikkona 6.10. klo 18.00.

Hannu kertoo illan ohjelmasta tarkemmin:

Tarkoituksena on luoda tila, jossa autamme toisiamme ymmärtämään, miksi valmistautumisen ja integraation merkityksestä puhutaan psykedeelien yhteydessä niin paljon. Uskon, että työpajaan osallistuvilla on paljon asiaa koskevaa tietoa, jonka tunnistamisessa ja sanoittamisessa pyrin olemaan avuksi. Toivon meidän pohtivan myös sitä, mitä on vastuullinen psykedeelikulttuuri.

Vaikka tapahtuma on luonteeltaan osallistava, voit silti tulla mukaan seuraamaan sessiota luentomaisesti – osallistumista ei vaadita. Psykedeelien luonteen huomioiden olen valmis eksymään session aikana myös perustelluille sivupoluille.

Tapahtuma järjestetään Zoom-sovelluksen kautta. Tapahtumaa ei taltioida myöhemmin julkaistavaksi.

PSL:n jäsenmaksun 2021 maksaneille jäsenille osanotto on maksuton (jäsenmaksu alkaen 20€). Jäsenenä saat rekisteröitymislinkin automaattisesti sähköpostiisi. Muille tapahtumalippu kustantaa 9€ tai 6€ – halvempi hinta on opiskelijoille tai muuten vähävaraisille. Voit ostaa lipun verkkokaupastamme.

Hannu kertoo itsestään:

Ammatiltani olen kriisityöntekijä, eli tapaan vaikeissa ja haastavissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Tapaamisten tarkoitus on auttaa ihmisiä käsittelemään kokemuksiaan sekä tukea selviytymistä ja pärjäämistä heidän omista vahvuuksistaan ja voimavaroistaan käsin. Onnistuneen käsittelyn lopputulosta voi tässäkin yhteydessä kuvata kokemuksen integraationa: vastoinkäymisetkin muodostuvat hyväksyttäviksi ja jopa vahvistaviksi osiksi omaa elämäntarinaa, jota ihminen haluaa ja osaa taas jatkaa eteenpäin.

Koulutukseltani olen sosionomi, ja lisäksi olen valmistunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Olen käynyt myös Compass Pathwaysin järjestämän psilosybiiniterapiakoulutuksen, joka antoi valmiuksia psilosybiinin terapeuttista potentiaalia selvittävien tutkimusten koehenkilöiden valmisteluun ja tukemiseen ennen sessiota, sen aikana ja sen jälkeen. Koulutuksessa heräsi myös kiinnostus Method of Levels -terapiasovellukseen, jota hyödynnettiin kokemuksen käsittelyn menetelmällisenä perustana. Aiemmalta koulutukseltani olen lääketieteellisen tekniikan DI.

Olen mukana myös Hoivakotilo ry:n vapaaehtoistoiminnassa, joka tarjoaa festareilla henkistä tukea juhlijoille esimerkiksi tilanteissa, joissa psykedeelien käyttö on johtanut todellisuuden hahmottamisen radikaaliin muutokseen ja näin johtanut haasteellisten olotilojen äärelle. Lisäksi olen ohjannut psykedeelikokemusten käsittelyyn tukea tarjoavia integraatiopiirejä.

- = ✱ = -

Kalenteriin kannattaa merkata myös lauantaina 6.11. järjestämämme webinaari filosofi Chris Lethebyn kanssa. Letheby käsittelee luennollaan "lohdullisen harhan argumenttia" – näkemystä, jonka mukaan psykedeelien teho perustuu siihen, että ne tuottavat vahingollisia metafyysisiä harhakäsityksiä.